virtuaalihevonen   |   a sim game horse

Ch. Bardawulf

KRJ-II

Rotu, sukupuoli brandenburginhevonen, ori
Syntymäaika 16.01.2015, M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Väri musta
Säkäkorkeus 170cm
Rekisterinumero VH15-066-0063
Kasvattaja Gestüt Bähr evm
Omistaja Shannon. (VRL-05645)
Painotus & taso kouluratsastus, Grand Prix

Saavutukset

15.03.2016   KRJ-II 8 + 40 + 15 + 20 + 14, yht. 97p.
29.05.2018   Champion Näyttelyjaos
31.07.2018   RHLA First Champion 72,778 %

ktk-kelpoinenBandasta voisi kuvitella, että se on sellainen hevonen, jota ei kukaan eikä mikään pidättele, ja että koko ajan ollaan kahdella jalalla. No, jos näin luulit, olet aivan väärässä. Banda on oikeasti sellainen mamman mussukka, ja yritteliäs, positiivinen ja ystävällinen hevonen, jonka kanssa on mukava puuhastella niin maasta, kuin selästäkin käsin. Banda on myös vähän hölmö, ja se saa itsensä melko usein niinsanotusti noloihin tilanteisiin.

Hoitotilanteissa Banda on todella kiltti, ja pikkulapsetkin voivat oria harjailla. Mutta kiinni se pitää laittaa, sillä muuten ori tutkii koko harjapakin, tökkii ihmistä kavioita puhdistettaessa ja muuta kivaa. Harjauksesta ori nauttii, ja se onkin usein loppuvaiheessa silmät kiinni, huuli pitkänä ja useimmiten ori lepuuttaa myös takajalkojaan vuorotellen. Myös takajalat voi harjata ilman huolta potkimisesta. Kaviot ori nostaa kiltisti, ja pitää itse ylhäällä, mutta voi kun siitä olisi kivaa tutkailla, että mitä se hoitaja siellä jaloissa tekee! Luottoihmisten kanssa orin voi kyllä jättää irtikin, kunhan vaan tietää, että se saattaa häiritä joitakin hoitotoimenpiteitä.

Tarhasta hakiessa ori tulee vastaan, ja laskee päänsä alas, jotta riimut saa päähän. Taluttaessa ori seuraa nätisti perässä, tai vieressä, mutta ohi tai yli se ei ikinä mene. Välillä se saattaa hölkkäillä ihmisen perässä, mutta siellä se myös pysyy. Joskus alkukesästä Banda saattaa yrittää kiskoa itseään vihreälle, mutta tarpeeksi napakka komennus riittää, ja matka jatkuu leppoisissa merkeissä.

Selkään noustessa Banda on hieman levoton, mutta jaksaa kyllä sen aikaa seisoa paikoillaan, että ihminen selkään pääsee. Se on aina korvat hörössä, positiivisella mielellä lähdössä töihin ja saattaa ilmetä alkutunnista lievänä ylireippautena. Ori ei millään malttaisi tehdä käynnissä alkuverryttelyjä, sillä se suorastaan rakastaa ravitehtäviä! Ori on kuitenkin sataprosenttinen suorittaja, ja ihan mitkä asiat vaan sujuvat, ja niitä voi toistaa moneen kertaan, eikä ori kyllästy vieläkään. Ravissa ori on todella helppo, ja se suorittaa kaikki tehtävät lähes pelkän painon avulla, ja kunhan ratsastaja on hereillä tarvittaessa muistuttamaan oria, että mitä sitä nyt pitikään tehdä. Laukkatyöskentely on Bandan mielestä ainoastaan hauskaa, ja välillä se saattaa tehdä ihan pienen pukin ihan vain riemastuessaan - mutta ei sitä selkään juurikaan tunne. Kouluradalla sujuu ihan mikä vain, ja sama jatkuu esteillä, sillä korkeatkin luokat sujuvat todella mallikkaasti. Maastossa ainut vaihde on täysiä, ja silloin ori tarvitseekin selkäänsä kokeneen ratsastajan, joka pysyy kovassa vauhdissa mukana. Kilpailutilanteissa ori on kärsivällinen, ja radalla keskittyy vain olennaiseen. © vrl-10352Kuvien © Bagoniebos

i. Baumgärtner evm
brdbg, 168cm, rn
ii. Behrend evm
brdbg, 170cm, m
iii. Burkhart evm
iie. Cathrin evm
ie. Gerlinde evm
brdbg, 168cm, rt
iei. Eberbach evm
iee. Franziska evm
e. Ivonne Bähr evm
brdbg, 167cm, rt
ei. Emmerich evm
brdbg, 170cm, rt
eii. Erdmann evm
eie. Kreszentia evm
ee. Jösefine Bähr evm
brdbg, 170cm, prt
eei. Gottschalk evm
eee. Heinrike Bähr evm

Sukuselvitys

Bandan isä Baumgärtner on komea ruunnikko ori, jolta löytyy korkeutta 168cm. Ori on kilpaillut kansallisella tasolla Grand Prix luokissa menestyen, ja on kerännyt mainetta ja kunniaa saksassa. Ori on myös palkittu loistavasta kouluratsun urastaan. Ori toimii tällä hetkellä vain jalostusorin virassa, sillä se on jo jäänyt ikänsä puolesta eläkkeelle kouluradoilta. Ori periyttää kevyttä askelta ja loistavaa tahtia jälkeläisilleen. Bandan isänisä Behrend oli väriltään musta ja korkeudeltaan huimat 170cm. Ori oli ulkomuodoltaan kuin fantasia kirjoista, mutta luonteeltaan kuin koiranpentu. Se oli hyvinkin suosittu jalostusori, luonteensa ansiosta. Ori kilpaili grand prix tasolla kansallisissa kilpailuissa, menestyen mallikkaasti. Kilpailujen ja jalostusorin tehtävien jälkeen, ori menehtyi eläkkeellä ollessaan puuman hyökättyä sen kimppuun. Bandan isänisänisä Burkhart kilpaili myös kansallisella tasolla. Tämä ruunikko, 173cm korkea ori, toimi kilpauransa jälkeen hyvänä opetusratsuna tuleville kouluratsastajille. Se oli hyvin lauhkea ja ymmärtäväinen. Kouluradoilla se menestyi hyvin, ja lopulta hoiti jalostusorin tehtäviä, kunnes menehtyi vanhuuteen. Bandan isänisänemä Cathrin toimi opetusratsuna paikallisella ratsastuskoululla. Tammalla kuitenkin kilpailtiin aluekilpailuissa pitkin saksan maata, mutta menestys ei ollut päätähuimaavaa. Tamman kuuluisan suvun ansiosta, se pääsi hoitamaan jalostustamman virkaa aina välillä. Tamman varsoista kuitenkin kehittyi huippuhevosia, jotka menestyivätkin kouluradoilla. Tamma kuoli lopulta vanhuuteen. Väriltään tamma oli ruunikko ja korkeutta löytyi 164cm.

Bandan isänemä Gerlinde oli kaunis, rautias brandenburginhevostamma, jolta löytyi korkeutta 168cm. Tamma kilpaili aluetasolla kouluratsastuskilpailuissa. Omistajan tytär halusi teettää tammalle varsan, ja näin ollen tamma saikin varsan. Muutama päivä myöhemmin tamma menehtyi komplikaatioihin, joten Baumgärtner jäi sen ainoaksi varsaksi. Bandan isänemänisä Eberbach oli huimat 174cm korkea ja väriltään punarautias. Se ei kuitenkaan ulkomuodoltaan ollut kovin komea, mutta sisältä täyttä kultaa. Ori kilpaili kansallisella tasolla kouluradoilla aina siihen asti, kun se pääsi toimimaan jalostusorina. Tätä matkaa ei kuitenkaan kauaa ehtinyt taivaltaa, sillä sairastui vakavasti ja jouduttiin lopettamaan sairauden myötä. Bandan isänemänemä Franziska kilpaili kohtalaisesti kansallisella tasolla kouluradoilla. Tämä rautias, 166cm korkea tamma, toimi elämänsä aikana pääasiallisesti siitostammana. Sen varsat olivat hyvinkin menestyviä, joten ne olivatkin haluttua tavaraa. Tamma kuitenkin menehtyi äkillisesti, sillä se löydettiin jokin päivä karsinastaan kuolleena. Vieläkään ei tiedetä mikä siihen iski.

Bandan emä Ivonne Bähr oli Bährin kasvatteja kolmannessa sukupolvessa. Tämä rautias, 167cm korkea tamma, kilpaili grand prix -tasolla kouluradoilla kansallisilla kilpailukentillä. Loistavan liikehdintänsä ansiosta, kilpailut johtivat yleensä menestykseen, jonka johdosta kasvattajan varsat vietiin käsistä. Tamma periytti hyvää tahtia ja loistavia liikkeitä jälkipolvilleen. Tamma kuitenkin menehtyi viimeisen varsomisen jälkeen. Bandan emänisä Emmerich oli myöskin Bährin kasvatteja. Tämä rautias, 170cm korkea ori, oli todella loistava kouluratsu. Sillä kilpailtiin kansallisella tasolla asti menestyen. Kilpailu-uran jälkeen kutsuivat jalostusorin tehtävät. Niitä ori ei kuitenkaan kauaa keriinnyt suorittamaan, sillä menehtyi matkalla astumaan tammaa. Bandan emänisänisä Erdmann kilpaili suurimmaksi osaksi elämästään aluetasolla, mutta kävi parit kilpailut myös kansallisella tasolla. Tämä 174cm korkea, ruunikko ori, oli sukunsa puolesta hyvin haluttu siitosori. Orille ei kuitenkaan montaa varsaa suotu, ennen kuin se ruunattiin ja lopun aikaa se toimikin opetushevosena, kunnes siirtyi virallisesti eläkkeelle. Ori menehtyi vanhuuteen. Bandan emänisänemä Kreszentia oli kaunis mustanruunikko tamma, jolla oli korkeutta 166cm. Tammalla kilpailtiin menestyksekkäästi aluetason kouluradoilla. Hienosta kouluratsusuvustaan huolimatta, se ei menestynyt kansallisella tasolla ollenkaan. Tammaa kuitenkin käytettiin jalostukseen, jos vaikka hyvät puolet periytyisivät jälkipolville. Tamma menehtyi vanhuuteen.

Bandan emänemä Jösefine Bähr oli Bährin kasvatteja toisella polvella. Tämä punarautias, 170cm korkea tamma, kilpaili kansallisella tasolla kouluradoilla. Tamman luonne ei toisaalta sopinut kuvioihin, mutta hyvien hermojensa ansiosta se toimi kuin unelma. Pääosan elämästään tamma kuitenkin toimi jalostustehtävissä ja saikin monta menestyvää jälkeläistä. Tamma lopulta menehtyi vanhuuteen eläkepäivillään. Bandan emänemänisä Gottschalk oli yksi saksan kuuluisampia kouluratsuja ympäri maailman. Tämä rautias, 170cm korkea ori, kilpaili kansallisella tasolla grand prix -luokissa menestyen loistavasti. Jalostusoriksi siirtyessään, se oli niin haluttua tavaraa, että sille lennätettiinkin tammoja ympäri maailman. Ori saikin monta menestyvää jälkeläistä, kunnes siirtyi eläkkeelle ja lopulta menehtyi vanhuuteen. Bandan emänemänemä Heinrike Bähr oli Bährin ensimmäisiä kasvatteja. Tämä kimo, 170cm korkea tamma, oli risteytys kahdesta menestyksekkäästä kouluratsusuvusta, mutta tamma ei kuitenkaan menestynyt. Tammalla kilpailtiin kansallisella tasolla, mutta huonoin tuloksin. Se pääsikin aikaisin siitostamman uralle, ja saikin paljon hienoja varsoja, joilla oli rahkeita kouluradoillakin. Tamma menehtyi lopulta vanhuuteen. © Catia

Jälkeläiset

brdbg-o. Baby Blues Spider, synt. 12.09.2015, emä Avantasia de Cologne
brdbg-o. Hukkapuron Beowulf,synt. 11.11.2015, emä Anelie GER
fwb-t. Ronda Honey, 09.12.2015, emä Rina van de Rostel
brdbg-o. Midnight Arrow Spider, synt. 12.01.2016, emä Ninnghizhidda

Saavutukset

Kouluratsastus 6617.93 tasolla 11 / 10

Hevonen kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa painoituslajissaan aina maximitasolleen asti. Tämän jälkeen se siirtyy pelkästään jalostuskäyttöön.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00
Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 2974.76
Tahti ja irtonaisuus 3643.17
Tarkkuus ja ketteryys 0.00

Näyttelyt
31.08.2016 NJ, Spiderwick, päätuomari Siiri K, MVA-SERT, BIS3
25.04.2018 NJ, Ruusupellon Tila, tuom. Welby, irtoSERT
27.05.2018 NJ, Brotherhood, Brandenburginhevoset, tuom. Jannica, irtoSERT
Ei vielä VSN-tuloksia.

07.02.2016 - kouluvalmennus, juulia 211 sanaa

Tänään pääsin valmentamaan Catiaa ja tämän hienoa mustaa kouluoria. Banda ravasi reippaasti pääty-ympyrällä ratsastaja selässään. Istahdin maneesin katsomoon ja kyselin Catialta hieman orista. Ratsukon lämmiteltyä aloitimme valmennuksen tekemällä ravissa sulkutaivutus-siksakkia. Banda kokosi itseään Catian pyynnöstä hyvin ja astui sekeästi ristiaskelia. "Voisit asettaa aavistuksen voimakkaammin liikkeen suuntaan", ohjeistin Catiaa. Ratsukko teki tehtävän hienosti molempiin suuntiin ja Susi selvästi tykkäsi ravitehtävästä. Koska ravitehtävät olivat ratsukolle helppoja, pyysin Catiaa nostamaan laukan keskiympyrälle. Hän sai tehdä muutaman askeleen välein temponmuutoksia, askeleen pidennyksiä ja kokoamisia. Banda ei oikein välittänyt mennä hitaasti, ja joka kerran Catian pyytäessä laukkaa eteen ori pukitti. "Älä anna sen tehdä noin", sanoin. "Ole tarpeeksi jämäkkä ja vaadi laukkaa vain eteen, ei takajalkoja kohti kattoa!". Kun tehtävä alkoi sujua, pyysin Catiaa jatkamaan kootussa laukassa uraa pitkin ja kääntämään seuraavan pitkän sivun alussa lävistäjälle, jossa tarkoituksena oli tehdä laukanvaihto joka toisella askeleella. Alku näytti todella lupaavalta ja hymy levisi ratsastajankin kasvoille, kunnes Banda rikkoi viimeisen vaihdon raville. "Se meni tosi hyvin lukuunottamatta viimeistä vaihtoa!" kehuin. "Tule uudestaan toisesta suunnasta ja keskity loppuun asti", ohjeistin. Tällä kertaa vaihtosarja sujui puhtaasti loppuun asti ja ratsukko ansaitsi paljon kehuja. Catia antoi oriilleen pidempää ohjaa ja se sai ravata rennosti eteen-alas venyttäen samalla ylälinjaansa. Ratsukko suoritti tänään tehtäviä todella hienosti, mutta mitä muutakaan olisi voinut odottaa kokeneelta ratsukolta?

02.02.2016 - kouluvalmennus, Wiewi 207 sanaa

Tänään valmennettavaksi saapui komea brandenburgori Bardawulf ja sen omistaja Catia. Pari saapui akateemisen vartin verran myöhässä, orilla oli kuulemma ollut hauskaa tarhassa eikä ollut suostunut kiinniotettavaksi. Catian tehdessä alkulämmittelyä mustan orin kanssa lukaisin vielä pikaisesti päivän uusimmat uutiset puhelimestani ja sitten aloitimme itse valmennuksen. Pyysin ratsukkoa aloittamaan ensin ihan vain tavallisilla ravi- ja laukkapysähdyksillä, jotka sujuivat parilta erinomaisesti ja heidän yhteistyönsä oli mukavaa katseltavaa. Sen jälkeen vuorossa oli siirtymistä ravista pysähdykseen ja vähän ajan päästä pyysin Catiaa kokeilemaan uudelleen vähän nopeammalla temmolla. Sekin sujui ilman ongelmia ja kokeilimme vuorostaan lisätystä ravista piaffeen. Aluksi ori ei oikein pysynyt mukana ja laitoin kaksikon kokeilemaan uudelleen ja käskin keskittymään loppuun asti. Toinen yritys sujui hyvin ja ori oli paljon paremmin mukana ja piaffe oli erinomaista. Catia ehdotti passage piaffe passage siirtymisiä ja päätimme kokeilla niitä seuraavaksi. Taitavalta ratsukolta nekin sujuivat mallikkaasti ja seuraavaksi pyysinkin kootusta käynnistä passagea. Ori alkoi kuitenkin jo selkeästi väsyä ja sen keskittymiskyky herpaantua, joten päätimme lopettaa passaget siihen. Loppuun pyysin Catiaa ratsastamaaan uraa pitkin pitkällä sivulla ja tekemään laukanvaihtoja jokaisella askeleella, päädyssä lisättyä ravia ja takaisin laukanvaihtoja joka toisella askeleella. Mustan orin laukanvaihdot olivat ihailtavan rytmikkäitä ja komeita, eikä niissä näyttänyt olevan mitään ongelmaa. Annoin kaksikolle luvan tehdä loppuverryttelyn ja itse lähdin jatkamaan matkaa seuraavalle tallille.

12.11.2015 - kouluvalmennus, Vilma Santikko (Catia) 159 sanaa

Tänään saavuin valmentamaan Catiaa ja Bardawulfia tänne spiderwickiin. Päätin, että työskentelemme laukan parissa tehden laukan säätelyharjoituksia. Catia oli onneksi hoitanut jo alkuveryttelyt, joten pääsimme heti tekemään töitä. Pyysin ratsastajaa ratsastamaan kentän päätyyn ja aloittamaan työskentelyt kevyessä ravissa, tehden pääty-ympyrää. Pyysin nostamaan harjoituslaukan ympyrän avoimelta sivulta ja laukkaamaan puolikierrosta ympyrällä, siirtymään tämän jälkeen raviin ja kääntämään hevosen voltille ympyrän sisään. Muistutin säilyttämään tuntuman ulko-ohjalla ja pitämään oman painonsa myös hieman enemmän ulkojalalla, jotta hevosen tasapaino säilyy voltilla. Pyysin tekemään kolme laukannostoa, siirtymää ja volttia ensin toisella pääty-ympyrällä. Sen jälkeen vaihdettiin ympyrää ja toistamaan sama harjoitus taas kolme kertaa. Tämän jälkeen pyysin ratsastajaa menemään käyntiä vähän aikaa vapailla ohjilla, ennen kuin jatketaan. Sitten jatketaan samaa harjoitusta, mutta ainoastaan kaksi kertaa per ympyrä, ennen kuin vaihetaan ympyrää ja suuntaa. Tämän jälkeen pyysin vielä menemään käyntiä vapailla ohjilla ennen viimeistä urakkaa, jossa tehtiinkin laukannosto, siirtymä ja voltti vain 1 kerta per ympyrä. Ori suoriutuikin hienosti tästä valmennuksesta ja pyysin ratsukkoa loppuveryttelemään kevyessä ravissa.


Tämä on virtuaalitalli, this is a sim game stable  |  Alkuperäinen ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja  |  Kuvat © Pexels, Senna Raiski, Anniina & Ellen Sinding

Maison Estate